Sari la conținut

Din cinematograf direct în librării. Cărțile care stau la baza ecranizărilor aduc profit editurilor

Filmul care rulează pe marile ecrane le aduce profit nu doar producătorilor, ci și editurilor care scot pe piață cărțile. Unul dintre motive ar fi interesul pentru detaliile omise în timpul ecranizării, spun reprezentanții editurilor. "În această perioadă sunt Divergent, Insurgent și Experiment, mai ales că a apărut și filmul după carte. După apariția filmului au fost solicitările mai mari", susţine Eugenia Mihai, reprezentant marketing în cadrul unei edituri. "În general, vin cu o anumită cantitate, dar cer o suplimentare pentru că se termină din primele zile."

Agent de vânzări în cadrul unei edituri, Ionel Frâncu a observat că "pe lângă clasicii care sunt la promoţie - 9,99 de lei, cele mai căutate cărți la noi sunt cărțile "Vampire Academy", care au ieşit după ecranizări sau jocuri video."

Cititorii recunosc că "de obicei citesc cartea și apoi mă uit la film. Prima dată vreau să îmi fac părerea mea proprie și apoi văd părerea regizorului dar de obicei prefer cartea."

În prima zi a târgului de carte Gaudeamus cei mai tineri dintre cititori au mers direct la standul cu literatură science fiction. Atrași au fost și de preț, care este cu 25% mai mic față de cel din librării.

Târgul de carți, amplasat în Parcul 1 Decembrie din Oradea, este deschis până în 17 mai.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău