Disponibilizări la Primăria Oradea. 56 de posturi vor fi desfiinţate, iar 17 angajaţi vor fi concediaţi

Data publicării:
disponibilizari

Din cele 56 de posturi care vor fi desfiinţate în Primăria Oradea, 39 sunt vacante. Cei 17 angajaţi care nu se vor mai regăsi în noua organigramă fac parte din Poliţia Locală, dar şi din direcţiile Juridică şi Administrativă. Edilii s-au asigurat că disponibilizările aprobate de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici nu vor avea urmări pentru instituţie.

"Dacă se desfiinţează un post de consilier superior şi mai sunt încă două posturi de consilier superior, ca să nu fim daţi în judecată şi să pierdem, vom organiza testări", promite primarul de Oradea, Ilie Bolojan.

La rândul său, directorul administrativ al Primăriei Oradea, Mircea Oaie, spune că "suntem în faza în care practic testăm, evaluăm punctele tari şi punctele mai puţin tari ale activităţii de anul trecut."

Atmosfera este destul de tensionată în Primăria Oradea, motiv pentru care reprezentanţii sindicatului nu vor să nici un fel de declaraţii. Spun doar că au încercat să evite aceste disponibilizări, dar nu au reuşit.

Decizia reducerii personalului a venit după ce anul acesta în Oradea vor începe investiţii cu fonduri europene în valoare de aproape 100 de milioane de euro. Cum sumele pentru cofinanţare sunt foarte mari, administraţia locală încearcă să reducă din cheltuieli.

"Suma totală aferentă contribuţiei pe care Primăria Oradea trebuie să o asigure proiectelor europene este undeva la 27-28 de milioane de euro", precizează Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea.

În plus, administraţia locală trebuie să plătească ratele la cele opt credite contractate în ultimii şapte ani. În ultimii şase ani, la primăria Oradea au fost disponibilizaţi 275 de angajaţi.

reporter: Florina Fofiu
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri