Două tractoare de 60.000 de euro, căutate de autoritățile din Olanda, au fost găsite în vama Borș

Data actualizării: Data publicării:
tractoare Olanda1

Două tractoare căutate de autoritățile din Olanda au fost descoperite de polițiștii de frontieră din Borș. În valoare de 60.000 de euro, vehiculele erau date în consemn de autoritățile batave și au fost indisponibilizate de autoritățile de graniță române.

tractoare Olanda
tractoare Olanda

foto: Poliția de Frontieră

Descoperirea a fost făcută vineri dimineață, în jurul orei 6, când în Punctul de Trecere a Frontierei Borş a intrat un autotren cu numere românești, condus de un bărbat de 50 de ani.

"În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că pentru cele două tractoare era emisă o alertă de către autoritățile din Olanda, din anul 2015, acestea figurând ca ”bunuri căutate pentru confiscare”. De asemenea, lucrătorii noştri au observat urme de modificări prin ștergere la seriile de caroserie, suspectând astfel contrafacerea seriilor", a transmis comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Șoferul camionului le-a spus polițiștilor de frontieră că este angajatul firmei căreia îi aparțin mijloacele de transport și nu ştia că acestea se află în atenția autorităților.

"Cele două tractoare, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul intituției până la finalizarea cercetărilor, în cauză poliţiştii de frontieră întocmind acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire", a mai precizat comisarul-șef Laura Bondar.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri