Sari la conținut

FOTBAL. Antrenorul FC Bihor a renunţat la post. Preşedintele clubului şi-a scris şi el demisia

UPDATE: Luni dimineaţă, Adunarea Generală a Asociaţilor clubului i-a numit pe Călin Cheregi şi Lucian Ciocan antrenori interimari ai FC Bihor, după demisia lui Alexandru Pelici şi Roberto Ivan. Şefii echipei încearcă să-l păstreze din vechiul staff şi pe Florin Berţa, responsabilul cu pregătirea portarilor. 

Antrenorul Alexandru Pelici a anunţat că demisionează în urma unui meci pe care echipa sa trebuia să-l câştige.

"Este o chestiune de onoare ca atunci când lucrurile nu merg bine să laşi locul altuia să încerce să poată repara sau să facă ceva. Îmi pare rău că nu am reuşit mai multe. Datele privind rezilierea contractului meu le voi discuta cu conducerea clubului în zilele care urmează. Fac un ultim apel celor care iubesc şi pot să ajute FC Bihor să vină lângă club şi să ajute, pentru că e nevoie de ajutor. Decizia de a demisiona nu a ţinut doar de rezultate, ci şi de conjunctura creată de alte lucruri", a declarat Pelici.

Tehnicianul a recunoscut că în multe situaţii a simţit că echipa este ca o corabie abandonată în mijlocul mării. Lipsei rezultatelor i s-a adăugat şi situaţia financiară a clubului, care nu şi-a mai plătit jucătorii. Pelici spune  că FC Bihor este printre puţine cluburi de tradiţie din România care şi-a păstrat identitatea curată. "Este păcat să aibă soarta altor formaţii, care au fost nevoite să facă tot felul de fuziuni ca să supravieţuiască."

Viorel Nemeş, preşedintele FC Bihor (foto jos), a fost luat prin surprindere de decizia principalului bihorean: "Nu ştiu ce să vă spun acum. Vom vedea ce este de făcut. Şi eu am demisia scrisă de vreo două săptămâni şi e la mine pe birou. Dar este bine ca atunci când luăm decizii să nu le luăm la cald, ci să analizăm totul la rece. Ce se va întâmpla în continuare şi ce vom decide, vom stabili luni."

Nemeş a recunoscut că "situaţia financiară a clubului continuă să fie precară. Jucătorii au conturile blocate şi nu şi-a mai primit salariile."

Alexandru Pelici a venit pe banca tehnică a celor de la FC Bihor în iarna anului trecut, în perioada mandatului preşedintelui Şerban Morcan. În acest sezon, sub comanda sa, echipa din Iosif Vulcan a obţinut patru remize şi a fost învinsă de patru ori, după ce în prima etapă nu a jucat.

Pelici avea contract pentru tot acest sezon.

Reporter: Nicolae Mihalcea 

Editor web: Adrian Laboş