Sari la conținut

FOTBAL. FCM Baia Mare scapă de datorii. Băimărenii au primit parte din salariile restante şi au plătit datoriile

O parte din salariile restante a fost achitată, iar băimărenii au plecat ieri într-un cantonament de 12 zile în Ungaria.

"Am avut o sumă de plată către primărie, am avut conturile blocate, am plătit datoria pe care am avut-o, ne-am deblocat conturile…Deja am adus aproape de zi restanțele salariale, ne-am achitat și cantonamentul", explică Cristian Șpan, președintele FCM Baia Mare.

"Atmosfera e acum din ce în ce mai bună că se mai și rezolvă problemele financiare și sperăm să fie un cantonament bun, să fim sănătoși, să putem munci", spune Alin Ignea, jucător FCM Baia Mare.

Peste iarna din lotul băimărenilor au plecat 7 dintre jucători, printre care și golgheter-ul Sergiu Arnăutu. În locul lor au venit mijlocașii Emil Dică și Ciprian Vasilache, ambii cu mare experiență în Liga 1.

"Au o vârstă, peste 30 de ani, dar sunt jucători care pot demonstra încă foarte mult în fotbal și pe noi să ne ajute în acest retur greu de campionat", susţine Dorin Toma, antrenor principal FCM Baia Mare.

"De ce Baia Mare?! Pentru că de aici am plecat și cred că trebuie să îmi fac datoria puțin pentru club", spune Ciprian Vasilache, jucător FCM Baia Mare.

"Sunt antrenamente puțin mai dure, dar - cu cât ne este acum mai greu - în campionat sper să ne fie mai ușor", a completat Emil Dică.

FCM Baia Mare a încheiat 2015 în postura de lider al seriei a doua din Liga secundă cu 35 de puncte. Până la reluarea campionatului, programată pentru 27 februarie, cbăimărenii au perfectate 6 meciuri amicale.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa