Grinzi de beton montate pentru podul peste Peța, pe noul drum dintre Oradea și Sântandrei

Data actualizării: Data publicării:
pod peta montare grinzi 091118 (2)

Muncitorii au montat vineri grinzile de beton pentru noul pod care trece peste pârâul Pețea, în zona comunei Sântandrei. Trecerea face parte din noul drum care va lega localitatea de Oradea. Acesta va contribui la fluidizarea traficului la trecerea la nivel de cale ferată Arad-Oradea și eliminarea ambuteiajelor care apar în zonă.

pod peta montare grinzi 091118 (1)
pod peta montare grinzi 091118 (1)

foto: Primăria Oradea

Podul este unul oblic de 75 de grade, care va avea o lungime de 28 de metri și o deschidere de 20 de metri. Construcția face parte din noul drum Oradea – Sântandrei, care va face legătura între centura municipiului Oradea, din zona străzii Cazaban, și strada Râturi din comuna Sântandrei.

Lungimea totală a drumului de legătură este de trei kilometri și jumătate și presupune și realizarea unor șanturi, podețe și a iluminatului public. Pe toată lungimea șoselei va fi construită și o pistă de biciclete.

„Realizarea acestei investiții urmărește decongestionarea, respectiv fluidizarea traficului la trecere la nivel de cale ferată Arad-Oradea, reducerea timpului de transport prin mărirea vitezelor de circulație și eliminarea strangulărilor din fluxul de trafic, mărirea siguranței circulației, reducerea numărului de accidente și îmbunătățirea mediului din municipiu prin reducerea noxelor și a poluării sonore”, au transmis reprezentanții Primăriei Oradea.

Lucrările au început la jumătatea lunii mai și, deși trebuie terminate în 10 luni, constructorul intenționează să finalizeze șantierul până în prima parte a lunii decembrie 2018.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri