Haine pentru cărți. Orădenii care au donat îmbrăcăminte au primit cărți

Data publicării:
haine 020614

Haine și jucării au fost aduse sâmbătă și duminică la o cafenea din Oradea de către cei care au răspuns apelului organizatorilor. Fiecare a adus ce a putut, iar printre donatori au fost și copii care și-au dăruit jucăriile.

"- Eu am adunat jucării, haine, jucării de pluș, și altele.
- Și cât de greu ți-a fost să te desparți de jucăriile tale?
- Păi, n-a fost prea greu, deja m-am plictisit, dar știu că copiii care o să le primească o să se bucure foarte mult de ele."

"- Ce ați adus nevoiașilor?
- Ceva haine, mai mult pentru maturi.
- Câte ați reușit să adunați?
- O pungă, câteva."

Studenții orădeni de la stomatologie s-au mobilizat și au adunat saci cu haine, dar și cutii pline cu cărți. În schimbul hainelor și jucăriilor aduse, orădenii au putut să aleagă dintre cărțile puse la dispoziție de către organizatori.

"Cauza acestui proiect și motivul pentru care l-am înființat, este ajutorul familiilor cu situații precare, care sunt în legătură cu Fundația Comunia", spune Radu Dragoș, coordonatorul proiectului.

Fundația se va îngriji ca donațiile să ajungă în centre de plasament pentru copii, în cămine de bătrâni ori la familiile nevoiașe. Anul trecut, au fost strânși peste 60 de saci cu îmbrăcăminte. Alte 900 de cărți au fost donate noii biblioteci din Lăzăreni, județul Bihor.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gábor Szilágyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri