Impozite mai mari în 2013

Data publicării:
stire1 20impozite 20201112-34355

Cei mai afectați de proiectul de taxe și impozite realizat de primărie vor fi proprietarii de cluburi și florarii. Taxa pentru spectacole ținute în cluburi se dubleaza la fel și cea pentru autorizatia de functionare a localurilor de alimentație publică. Noile tarife dorite de Primărie ar impune o crestere de pana la 3000 de lei pentru funcționarea unui club din Oradea.

„Nivelul maxim prevăzut de lege este 3.600 de lei, noi n-am uzat de acest nivel, ne aflăm undeva la jumătate cu nivelul taxei, ne-am și diferențiat pe suprafață, sub 100 de metri, respectiv peste 100 de metri", explicăEduard Florea, directorul economic al Primăriei Oradea.

Scumpirile nu sunt deloc pe placurile proprietarilor de localuri. Mai ales, pentru că spun ei, economia nu le permite să ridice prețurile.

„Vine cumva așa brusc, ca o lovitură pentru orice business mai mic, cum este al nostru. Nu putem să ne punem cu sistemul, dacă e hotărâre. Rămâne doar să fie dezbatere publică", afirmă Ovidiu Burcuș, managerului unui local orădean.

Pe comercianții de flori majorările îi lovesc și mai tare. Cei care vor dori să-și închirieze spațiu de vânzare în fața gheretei sau chioșcului de flori, vor trebui să plătească 5 lei pe zi, pe fiecare metru pătrat, nu 1 leu, cât este în prezent. Tanti Viorica este florăreasă de 20 de ani și spune că nu mai poate suporta creșterile de preț.

„Foarte mari, nu mari, foarte mari. Și clienții? Clienți avem foarte puțini, zero.Să le spuneți la Primărie că le mulțumim anticipat pentru ce vor să ne facă", se plânge femeia.

Dacă persoanele juridice sunt cele vizate de majorările de taxe, economiștii din administrația orădeană spun că persoanele fizice nu vor avea șocuri foarte mari. Singurul impozit care va fi aliniat la rata inflației, este cel pe clădiri. Proiectul propune si introducere de taxe noi cum ar fi cele pentru eliberarea documentelor pierdute sau pentru emiterea de certificate fiscale în regim de urgență. Servicii care, în prezent, nu se plătesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri