În Bihor a avut loc primul concurs de galop din vestul ţării

Data publicării:
galop2

La start s-au aliniat zece călăreţi din Bihor care au luptat pentru titlul de cel mai bun sportiv şi cel mai rapid cal din vestul țării. Participanții au avut de parcus 1100 de metri, iar primii trei s-au calificat la finala mare a concursului din Ungaria.

Unul dintre câştigătorii concursului organizat în Bihor este un tânăr care a mai participat la în anii anteriori galopul naţional din Ungaria, iar în septembrie va intra din nou în competiţie alături de fratele său.

"În 2009 am fost prima dată la Galopul Național din Ungaria, la Budapesta, cu o iapă pur sânge englez", își aduce aminte Jácint Zatykó, unul dintre câştigătorii concursului.

Prima ediție a galopului din vestul țării a atras câteva sute de spectatori care au admirat caii aduşi la concurs.

"La noi calul este membru de familie, este ținut pentru distracția persoanală a familiei și-l iubim foarte mult. Nu a fost chiar 100% performanță, dar a fost o luptă foarte mare", spune Zsolt Nagy, proprietarul unui cal.

"Este un concurs adresat localităților, pentru reînvierea tradițiilor legate de cai și de acest sport minunat. Întâmplarea a adus ca doi frați să se califice în cursa finală", a observat István Ferenc, organizatorul etapei Partium.

Galopul Național din Ungaria va fi organizat pe 20 septembrie în centrul oraşului Budapesta, iar ultima etapă de preselecţie din România va avea loc pe 19 iulie, lângă Sfântu Gheorghe.

reporter: Edina Szomoru
operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri