Sari la conținut

FOTO-VIDEO. Jandarm bihorean implicat în trafic de droguri. DIICOT: “era principalul furnizor de substanţe psihoactive”

Un jandarm bihorean este cercetat de procurorii DIICOT Oradea sub acuzaţia că a constituit un grup de distribuire a substanţelor psihoactive. Membrii grupării au acţionat timp de patru ani în tot judeţul Bihor, omul legii fiind considerat de anchetatori principalul furnizor de droguri. Marţi şi miercuri, procurorii au făcut 13 percheziţii, după ce unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant delict în timp ce oferea spre vânzare 50 de pastile extasy.

7

foto: DIICOT Oradea

Nu mai puţin de 20 de suspecţi sunt cercetaţi în acest dosar, spun procurorii DIICOT Oradea. Anchetatorii susţin că grupul a fost iniţiat de un jandarm bihorean – Dan Marius Mendea.

“Începând cu anul 2014 a fost principalul furnizor de substanţe psihoactive, pe care le-a comercializat atât en-gross, sub forma de pulbere pentru stropit, cât şi en-detail, sub formă de materie vegetală gata preparată către mai mulţi traficanţi de astfel de substanţe de pe raza municipiului Oradea”, au transmis procurorii DIICOT Oradea.

La rândul lor, oamenii de încredere ai jandarmului livrau substanţele persoanelor situate în cadrul grupului infracţional organizat la nivelul imediat inferior. Mai apoi acestea le duceau substanţele consumatorilor prin intermediul dealerilor. “Sunt persoane cercetate în prezenta cauză sau în alte cauze aflate pe rolul unităţii noastre de parchet, care au o activitate laborioasă şi continuă în timp, de vânzare de psihoactive”, au explicat procurorii DIICOT.

Marţi, unul dintre dealeri a fost prins în flagrant delict, după ce a vândut 50 pastile extasy unui investigator sub acoperire, contra sumei de 3.000 lei.

Miercuri dimineaţă au fost făcute 13 percheziții domiciliare autorizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor. Cu această ocazie au fost descoperite „substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât sub formă de pulbere, cât şi sub formă de materie vegetală”.

16 suspecţi vor fi aduşi la sediul DIICOT şi al BCCO Oradea pentru audieri

„În cauză cercetările se efectuează împreună cu lucrători din cadrul BCCO Oradea - Serviciul Antidrog, la percheziţii beneficiind şi de susţinerea lucrătorilor din cadrul IPJ Bihor şi IJJ Bihor”, au precizat anchetatorii.

Editor web: Adrian Laboş