La coadă, pentru pensii. Rămaşi fără poştaş, sătenii din Avram Iancu vin în centrul de comună după bani

Data publicării:
posta

De două zile, înghesuiala, nervii şi agitaţia şi-au făcut loc în clădirea poştei din Avram Iancu. Zeci de oameni vin de dimineaţă şi stau ore în şir la rând. Iar când apare maşina cu banii de pensii spiritele se agită.

Totul a început acum câteva zile, când fostul poştaş a renunţat la slujbă. S-a săturat să fie plătit cu nici 900 de lei pentru sutele de kilometri făcute lunar ca să împartă peste o mie de pensii şi alocaţii în cele trei sate ale comunei.

"Am lucrat pentru trei persoane, am fost doi factori poştali şi o dirigintă, şi am rămas singură şi nu am mai putut să lucrez, a fost foarte, foarte greu", se justifică Dorina Ciupe, fost poştaş în comuna Avram Iancu.

Consecinţele s-au simţit odată cu plata pensiilor. Obişnuiţi ca banii să le fie aduşi acasă, localnicii au aflat că luna aceasta trebuie să vină la poşta din centrul de comună ca să-şi ia pensiile, oricum plătite cu întârziere.

"Pensiile trebuiau să vină în data de 14 iunie şi suntem în 19 şi nici acuma nu s-a plătit, numai ieri au început să se plătească", spune Gheorghe Miclea, pensionar din Avram Iancu.

Sătenii sunt nemulţumiţi că aşteaptă chiar şi o zi până primesc banii, aduşi de la Oradea de o maşină a Poştei.

"Ieri am venit la ora 10, cam atâta a fost ceasul, şi-am stat până la 16, până s-au terminat banii", susţine Teodor Nica, pensionar.

Primatul comunei spune că a cerut o mărire de salariu pentru fostul poştaş, dar nu a obţinut-o. În schimb, spune edilul, conducerea poştei i-a cerut să găsească el o persoană care să distribuie pensiile şi alocaţiile.

"Nu avem cum să-i găsim o poştăşiţă la şase sute de lei, cu un program de 14 ore pe zi", este de părere Teodor Matica, primarul comunei Avram Iancu.

Localnicii au refuzat ca pensiile să le fie plătite pe card. Până când va fi organiza un concurs pentru un nou poştaş în localitate, oamenii din Avram Iancu vor fi nevoiţi să vină după bani până în centrul de comună.

reporteri: Gabriel Bonaciu, Bogdan Costea
operatori: Robert Rezmuves, Darius Pop
editor web: Adrian Laboş>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri