Sari la conținut

Laszlo Tokes, la judecată pentru steagul secuiesc

Tokes contestă somaţia dată de Poliția Locală, prin care i se cerea să dea jos drapelul secuimii arborat pe sediul biroului său de europarlamentar, pe motiv că are un caracter publicitar.

Avocatul lui Laszlo Tokes a declarat că a prezentat judecătorului dovezi din care reiese că drapelul Ţinutului Secuiesc nu este unul publicitar. El nu aduce niciun fel de venit și nu reprezintă vreun produs, a precizat Kincses. Avocatul a declarat că steagul secuiesc este un simbol maghiar, iar arborarea lui ţine de libertatea de exprimare, garantată de Uniunea Europeană. În sprijinul afirmaţiilor sale, a invocat un caz petrecut în Ungaria.

„Domnul Vajnayi Attila, care este secretarul general al partidului postcomunist - Partidul Muncitoresc - a afişat de mai multe ori steaua roşie, iar un alt domn secera şi ciocanul şi au fost amendaţi. CEDO, în ciuda faptului că a fost încălcată legea maghiară, a considerat că sancţionarea celor doi încalcă principiului libertăţii de exprimare şi a condamnat Ungaria la 4000 de euro."

Reporter: Laura Breb
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş/ Editor montaj: Zoltan Bozsodi