Locurile în cămine, dorite de studenţi. La Universitatea din Oradea au fost depuse 1800 de cereri pentru 1200 de locuri în cămine

Data publicării:
camine

Camelia Hercuţ este în anul doi la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea și s-a cazat în căminul nou al universității. Ştie din experienţa anului trecut că va avea parte de linişte şi condiţii bune, la un preţ foarte bun.

"În comparație cu închiriatul unui apartament, la care recurge marea majoritate a studenților din Oradea și nu numai, cheltuielile în cămin sunt mult mai mici aproximativ 50%, poate și mai puține. Avem la dispoziție un oficiu cu plită din inducție, două mașini de spălat pe fiecare palier", spune tânăra.

La fel ca și Camelia, mulți alți studenți au venit încă de joi la Oradea ca să afle dacă au reuşit să obţină un loc în cămine. Anul acesta studenții trebuie să plătească între 80 și 180 de lei pe lună pentru un loc n căminele Universității din Oradea.

"Anul acesta am repartizat facultăților un număr de 1200 de locuri. Am avut 1800 de cereri. Cazarea începe duminică, la ora 8 dimineața, și se termină la ora 12, în 30 septembrie", susţine Simona Trip, prorectorul Universității din Oradea.

Într-un cămin privat din Oradea un student trebuie să plătească între 100 și 150 de lei pentru cazare. Ca să beneficieze şi de mâncare, mai plăteşte 100 de lei.

"Sunt în campusul Universității Emanuel de trei ani de zile și asta pentru că am început studiile aici și am considerat că este și cel mai bun loc unde puteam să stau pe parcursul studiilor", spune un student.

"Suntem o universitate mică: avem aproximativ 150 de locuri de cazare în campus și mai mulți studenți care sunt din Oradea. Facilitățile sunt ca ale oricărei universități moderne: avem Wi-fi, internet în tot campusul, sălile de clasă au toate plasme, bibliotecă, cantină", susţine Sebastian Văduva, decanul Facultății de Management a Universității Emanuel din Oradea.

Tinerii care nu își găsesc un loc în cămin pot alege să locuiască în chirie. Prețul pentru o garsonieră sau apartament în Oradea este cuprins între 130 și 250 de euro.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri