Melinda Kirei (UDMR), la "Vocile Bihorului": "Oradea face paşi prea mari"

Data actualizării: Data publicării:
Kirei Voci

"Oraşul se dezvoltă cu paşi rapizi, dar presiunea pe orădeni e prea mare". Este părerea consilierului local Melinda Kirei, care a fost prezentă, joi, în platoul Vocilor Bihorului. Reprezentantul UDMR în executivul local s-a plâns şi de întârzierea cu care opoziţia primeşte proiectele de hotărâri de Consiliu Local, pe care, de multe ori, le parcurge "în diagonală".

Cu patru consilieri locali, UDMR este a treia forţă politică în Consiliul Local Oradea, dupa PNL şi PSD. Alegerile din 2016 au trimis în opoziţie formaţiunea care a avut ani de zile asigurat postul de viceprimar al oraşului. Asta mai ales după ce PNL, prin cei 18 consilieri, şi-a asigurat două treimi din voturi în Consiliul Local.

"- Cum vedeţi evoluţia oraşului din ultimii opt ani?
- Cu foarte mari paşi. Probabil sunt şi fondurile europene implicate, deşi considerăm că acest lucru, această dezovltare, pune o prea mare povară pe orădeni. În sensul în care aceste lucrări trebuie cofinanţate şi implică bani. Ceea ce înseamnă că trebuie să avem bani şi trebuie să cerem mai multe de la locuitori, chiar dacă înseamnă creşterea taxelor", spune Melinda Kirei, consilier local UDMR.

Kirei s-a plâns de întîrzierea cu care ajung la Opoziţie proiectele de hotâri care se votează în şedinţele de Consiliu Local. Deşi în trecut a lansat critici la adresa primarului Ilie Bolojan pentru tonul folosit în relaţia cu consilierii PSD şi UMDR, Kirei spune că, între timp, acesta s-a mai îndulcit.

"Fiind în opoziţie nu avem o viziune foarte clară asupra ceea ce se întâmplă înăuntru. Mai ales că de multe ori primim proiectele importante pe ultima sută de metri sau în timpul şedinţei. Dar să vedem ce e mai bine, câteodată nici nu avem timp. Noi încercăm din putere să parcurgem textele, să eliminăm neregulile, însă pentru că le primim târziu, şansele sunt mici."

Întrebată de exemplele pe care Oradea le-ar putea lua de la oraşul Debreţin, aflat la doar 60 de kilometri distanţă, consilierul UDMR a răspuns imediat: transportul public. Melinda Kirei spune că în Ungaria toate mijloacele de transport respectă la secundă orarul de transport, ceea ce, în Oradea, nu prea se întâmplă.

"Vă spun sincer, în momentul în care eu ştiu că la ora respectivă am un tramvai sau un autobuz, dacă mă duc acolo şi nu am pornit la timp, tot prind altul. Acest lucru este foarte important, în Ungaria se întâmplă aşa. Liniile de tramvai sau de autobuz funcţionează la ceas. În Oradea acest lucru nu se întâmplă. Dacă mă duc în staţie, intru la bancă, ies, dar mijlocul de transport tot nu a ajuns."

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Logodnicul ei a murit în ziua nunții, iar ce a descoperit ulterior despre viața lui secretă a fost...
Digi FM
Prințul William, George și Charlotte, selfie în culise cu Taylor Swift în turneul artistei la Londra...
Pro FM
Anca Țurcașiu, apostrofată de fani după ce s-a pozat în costum de baie, la 52 de ani: „Dependentă de atenție...
Film Now
Motivul pentru care un actor din House of the Dragon a fost intimidat de Matt Smith în timpul filmărilor: „Am...
Adevarul
Cele mai cancerigene produse de curățenie pe care toată lumea le folosește. Cu ce le puteți înlocui
Newsweek
VIDEO Avion rusesc de luptă, „luat la țintă" de 3 drone ale SUA de 100.000.000$. Cum s-a terminat?
Digi FM
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri despre tergiversarea divorțului de Anamaria Prodan: „Sunt cumva legat, ținut...
Digi World
Ce efecte are mersul pe jos de trei ori pe săptămână asupra organismului tău. Efectele sunt uimitoare...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Fiul lui Pierce Brosnan, fotografiat în Londra, după aproape 20 de ani. Actorul a rupt legătura cu el din...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia