ORADEA. 800 de locuri de parcare sunt în curs de amenajare

Data actualizării: Data publicării:
parcare loc de parcare masini

Peste o mie de noi locuri de parcare vor fi amenajate, până în toamnă, în Oradea. Deocamdată, 250 sunt deja gata, iar alte 800 sunt în lucru pe şase străzi din oraş. Aproape patru milioane de lei au fost alocaţi din bugetul local pentru lucrările pe care edilii vor să le termine până la începutul noului an şcolar.

Cinci străzi din Oradea vor avea, din toamnă, locuri noi de parcare. 250 dintre ele au fost deja amenajate pe strada Lacul Roşu, o zonă intens circulată, iar acum se lucrează la amenajarea a 800 de noi locuri, care vor fi gata până la începerea noului an şcolar.

"Aici vor fi o serie de parcări oblice. Am făcut trotuarul, l-am mutat înspre gardul şcolii şi va fi şi un spaţiu verde în care la toamnă vom planta un aliniament de platani. Totodată, în partea dinspre Strada Poieniţei, a fost făcut trotuarul, pe terenul din curtea şcolii va rămâne un spaţiu verde şi aici, în această zonă, va fi deschisă legătura cu Strada Poieniţei", a precizat Florin Birta, viceprimar al Oradei.

Pentru amenajarea noilor locuri de parcare, edilii au investit patru milioane de lei, bani proveniţi din taxele şi amenzile de parcări. Primăria a decis să lase la alegerea asociaţiilor de proprietari dacă vor să închirieze sau nu parcările noi.

"Dacă asociaţia de proprietari doreşte să le închirieze ca locuri de parcare de domiciliu, poate să le închirieze, dacă doreşte să le lase la liber, este opţiunea lor. Costă (amenajarea - n.n.) undeva între patru mii şi cinci mii de lei un loc de parcare", a declarat viceprimarul Birta.

Pentru un loc de parcare la domiciliu orădenii plătesc o taxă de o sută de lei pe an. În schimb, staţionarea le este asigurată între orele 16:00 şi 7:00.

Primăria Oradea are în plan ca în fiecare an să construiască aproximativ 1500 de noi locuri de parcare.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri