Sari la conținut

ORADEA. O zi la aquapark - premiu pentru plata online a taxelor

Plata online a taxelor locale le poate aduce orădenilor o zi de distracţie gratuită la aquapark. Este oferta inedită prin care Primăria Oradea vrea să-i stimuleze pe localnici să-şi achite dările pe site-ul oradea.ro sau cu ajutorul unei aplicaţii pentru telefon.

Astfel, cei care îşi plătesc în acest mod, integral, taxele şi impozitele locale până în 31 martie, vor intra în concursul dotat cu şapte premii.

"Vom extrage şapte premii săptămânale constând fiecare într-un bilet de familie pentru o zi la aquaparcul din Oradea. Premiile asigură accesul pentru o familie formată din doi adulţi şi doi copii cu vârste sub 14 ani, bineînţeles, tot ceea ce doresc să consume în interior se va plăti de către ei", a explicat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

"Nu mai puţin de şapte bazine cu apă termală, patru tobogane şi o zonă cu saună şi băi turceşti îi aşteaptă, doar în interiorul complexului, pe cei care vor câştiga la tombolă", spune Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Concursul va începe pe 13 februarie, iar premiile pot fi revendicate în termen de 30 de zile. În acest mod, edilii vor să evite aglomeraţia la ghişee, în condiţiile în care aproximativ 60% dintre contribuabili îşi plătesc taxele în piramida primăriei.

"Sunt undeva la 109.000 de persoane fizice şi juridice care folosesc plata cash, faţă de doar 9.000 de persoane care utilizează plata prin intermediul instrumentelor acestea online", a detaliat Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Oradea.

Deşi ideea e pe placul orădenilor, mulţi preferă să vină la ghişee.

"Am o reţinere pentru lucrul acesta, aşa că nu ştiu, e întemeiată sau nu, dar am o reţinere."

"De ce nu am plătit online? Am avut de plătit altceva şi tot fiind aici, am zis că nu mai vin să stau încă o dată la coadă."

Campania se adreseazã atât persoanelor fizice, cât şi firmelor. Câştigãtorii vor fi anunţaţi prin comunicate de presã, pe site-ul primãriei ori vor fi înştiinţaţi printr-o adresã trimisã acasã. Voucherele câştigate pot fi folosite pe tot parcursul acestui an.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves