ORADEA. Ultimele demolări pe Strada Oneștilor

Data actualizării: Data publicării:
DEMOLARI

Demolările de pe Strada Oneștilor, din Oradea, se apropie de final. Ultimii proprietari și-au părăsit casele din care au fost expropiați. Clădirile vor fi puse la pământ de buldozere, iar până la sfârșitul acestei săptămâni terenul va fi complet curățat și predat constructorului.

În zonă va fi creat un nou punct de legătură între cartierele Ioșia și Decebal, printr-o șosea cu patru benzi și un sens giratoriu care va aerisi traficul în zonă.

"Au început demolările, ca urmare a expropierii, urmând ca amplasamentul să fie predat constructorului în vederea începerii lucrărilor de realizare a girației și a noului drum în zonă. Pe acest amplasament va apărea un nou drum, care să fie adaptat noilor construcții din zonă, un sens giratoriu și, pe partea opusă, coridorul verde Ioșia cu un parc, terenuri de sport și așa mai departe", a explicat Cristian Popescu, directorul executiv adjunct al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Oradea.

Edilii spun că modificările sunt necesare, pentru că în apropiere se vor construi în următorii ani peste 3000 de apartamente noi.

Lucrările pentru lărgirea șoselei vor începe în această toamnă.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri