Paradă cu personaje din poveşti în Oradea

Data publicării:
parada personaje

"Ionică, ţi-am pregătit ceva. Ai să te schimbi şi am să-l păcălesc pe Marele Dregător cu ce o să arăţi tu. Uite, hainele sunt acolo!"

Motanul Încălţat a fost unul dintre cele mai îndrăgite personaje. Copiii s-au grăbit să se fotografieze cu simpatica păpuşă și să o analizeze îndeaproape.

"- Parcă scoase din lumea reală, parcă nu sunt de mult timp, parcă sunt acum în prezent.
- Ai avut un personaj anume care ţi-a plăcut?
- Da, Motanul Încălţat şi Bubico."

"Mergem de obicei la Teatrul Arcadia şi de abia aşteptăm să fie festivalul de teatru să mai mergem să vedem câteva spectacole."

"Acesta este Motanul Încălţat, iar acesta este Marele Dregător din aceeaşi piesă. Amândouă păpuşi frumoase, mânuibile şi expresive şi, dacă le mânuieşte ca lumea, puştii ăştia o să fie foarte încântaţi", spune Florin Stan, actor.

Alţii, în schimb, au fost fascinaţi de rochiile prințeselor din poveşti.

"Sunt drăguţe şi frumoase."

"Chiar dacă plouă puţin asta nu ne-a putut împiedica să venim şi să aşteptăm personajele din poveşti care ne plac atât de mult."

Parada a fost un preambul al Festivalului de Teatru Pentru Copii Arcadia. Timp de o lună, actori din Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară vor face spectacol la Oradea.

"Avem spectacole în fiecare weekend din luna iunie, la Teatrul Arcadia. În ultimul weekend vom avea la Teatrul Regina Maria, două teatre din Bucureşti şi în săptămâna 13-19 iunie - o săptămână plină cu evenimente în cetatea din Oradea", explică Florian Silaghi, organizatorul acţiunii.

Ediţia a treia a festivalului va aduce pe scenă nu mai puţin de 150 de invitaţi.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri