Periuţa clasică versus periuţa electrică

Data publicării:
tartru 081014

Medicii atrag atenţia că puţini ştiu cum se face un periaj corect. Sunt recomandate periuțele de dinți clasice cu peri moi sau de duritate medie. Pentru un periaj eficient, stomatologi spun că periuţa trebuie schimbată imediat ce perii se uzează.

"Periajul corect se efectuează de trei ori pe zi, dar obligatoriu seara. Timpul acordat periajului normal este de trei minute", recomandă dr. Violeta Buzguţa, medic stomatolog.

Periajul cu periuţa electrică are un impediment, spun dentiştii: ea ajunge greu în spațiile dintre dinţi, unde rămân resturi de mâncare. Astfel apar cariile interdentare.

"Periajul electric face mişcări circulare ceea ce antrenează detritusurile alimentare în spaţiile interdentare, 
cauzând în acest fel depunerea tartului", spune Adina Ţucudean, medic stomatolog.

Mulţi dintre clienţii cabinetelor stomatologice le cer medicilor să le arate cum se face un periaj corect şi să îl completeze cu unul profesional.

"Am conștientizat că tehnica de periaj este foarte importantă pentru sănătatea dinților mei și de aceea am vrut să completez perajul de acasă cu un periaj profesional."

Stomatologii recomandă ca detartrajul ultrasonic și manual să fie făcut o dată la 6 luni. Între mese, pacienții sunt sfătuiţi să aleagă gustări din fructe și legume care ajută la curățarea dinților şi să utilizeze cât mai des ața dentară și apa de gură.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Tiberiu Catrişcău
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri