Sari la conținut
News Alert

Peste 1000 de alergători la Oradea City Running Day

Ploaia nu a reuşit să alunge entuziasmul celor peste 1000 de sportivi care au participat la semimaratonul Oradea City Running Day. Veniți din șapte țări, atleţii amatori sau profesioniști au încercat fie să-și depăşească recordurile personale, fie pur și simplu să îşi demonstreze că pot duce la capăt o astfel de cursă. Indiferent de timpul obținut, toți au primit medalii de la organizatori.

13

imagini: Sandor Nyulas/ Digi24 Oradea

Startul semimaratonului de la Oradea s-a dat duminică, la ora 10, pe o ploaie mocănească. Cei peste 1.000 de participanţi au parcurs un traseu stradal, stabilit de organizatori în zona centrală a oraşului.

"Sunt diferite trasee, adică lungimi de competiție: 21 de kilometri individual masculin și feminin, avem 10 kilometri, 5 kilometri și o ștafetă a firmelor unde pot alerga câte 4", spune Jozsef Deme, organizatorul concursului.

Veniți din 7 țări, sportivii și-au ales probele în funcție de nivelul de pregătire la care au ajuns în ultima perioadă.

"Alerg la proba de 21 de kilometri semi-maraton, m-am pregătit cam un an de zile cu alergări săptămânale. Îmi place să alerg."

"La zece kilometri m-am înscris, este o repetiție pentru mine pentru semi-maratonul de la Zalău."

"Alerg de vreo 10 ani, la fiecare semi-maraton am fost."

Au fost şi grupuri care s-au înscris la întrecerea de la Oradea.

"Eu sunt maratonistă și vin în fiecare an la Oradea, pentru că e ziua mea și am ales să o sărbătoresc astfel, alături de prieteni. Suntem din Deva, suntem aproximativ 20."

Primul sportiv a trecut linia de sosire Eduard Hercuţ, care a parcurs cei 21 de kilometri ai cursei în mai puţin de o oră şi un sfert. La feminin, învingătoare a fost o sportivă din Ungaria, cu un timp de o oră şi 23 de minute.

Pentru efortul lor, toți concurenții au fost recompensați cu medalii. Anul acesta, semi-maratonul internațional de la Oradea a ajuns la a şaptea ediție.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş