Predarea sacilor cu voturi, fără incidente în Bihor

Data actualizării: Data publicării:
saci cu voturi6

E liniște în această noapte la Prefectura Bihor, unde se predat sacii cu buletine de vot. Președinții și membrii secțiilor de votare au respectat programările făcute de Biroul Electoral Județean, așa că predarea decurge normal.

saci cu voturi
saci cu voturi

Primii preşedinţi şi membrii ai secţiilor de votare s-au prezentat imediat după ora 22 la sediul Biroului Electoral Judeţean Bihor ca să depună sacii cu voturi şi materialele de votare. Au recunoscut că a fost o zi lungă, dar lipsită de incidente.

"Acum a durat puțin mai mult pentru că am fost primul și încă nu au pornit sistemul. Și am așteptat în jur de 30 de minute, dar așa e când ești primul. A fost o secție foarte bună, oamenii au fost corecți, nu am avut treabă cu nimeni", spune Marcel Besu, președinte al unei secții de votare.

Diana Birău, membră a Biroului Electoral Județean Bihor: "Procesul electoral a decurs fără să fie semnalate incidente majore în județul Bihor. Prezența la vot a fost de 220.609 votanți, reprezentând 43,80%. Au fost înregistrate un număr de patru plângeri în materie de afișaj electoral, trei dintre ele au fost soluționate prin respingere, una prin admitere, în sensul de a îndepărta materialele electorale."

La nivelul județului Bihor au fost amenajate 652 de secții de votare. Predarea sacilor se va face până luni, la ora 11:00.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri