Propunere: trei jucători U21 în campionatul bihorean de fotbal

Data actualizării: Data publicării:
sport jucatori

Succesul de care s-a bucurat regula folosirii jucătorului sub 21 de ani în campionatul judeţean a determinat Asociaţia de Fotbal Bihor să ia în considerare extinderea ei.

„Se pare că majoritatea echipelor vrea să mărim numărul jucătorilor U21 de la unu la trei (...) în acelaşi timp pe terenul de joc. De fapt, sunt doi jucători U21 şi un junior", a explicat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Din cele 14 echipe participante în Liga a IV-a Bihor, opt au semnat deja o petiţie în acest sens. La iniţiativa preşedintelui clubului Universitatea Oradea, Comitetului Executiv al AJF Bihor va dezbate vineri această propunere.

Ideea este îmbrăţişată şi de antrenori.

Numai aşa putem să dăm credit şi să valorificăm valorile judeţului, jucătorii tineri. Acesta este un lucru bun. (...) Când antrenam în liga a doua, eram unul poate dintre puţinele cluburi, Luceafărul Oradea, care aveam cinci-şase juniori în teren. Deci, pentru fotbal românesc este un lucru extraordinar", consideră Florin Farcaş, antrenor CAO Oradea.

Dacă propunerea va trece de Comitetul Executiv, mai e nevoie de acceptul Adunării Generale, programată luna viitoare. Apoi va intra în vigoare din sezonul viitor.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri