Replici PSD Bihor - Primăria Oradea pe tema sumei cerute de la Guvern ca ajutor de încălzire

Data actualizării: Data publicării:
contre psd primarie

„Au primit cât au cerut!" Asta spune liderul PSD Bihor despre cei 4 milioane de lei pe care administraţia Oradei i-a primit ca ajutor de încălzire de la Guvern. Ioan Mang sugerează în acest fel o posibilă eroare materială a edililor locali. În replică, reprezentanţii Primăriei susţin că suma solicitată pentru plata în avans a gazului la CET este de 40 de milioane de lei.

Într-o conferinţă de presă organizată marţi, liderul PSD Bihor Ioan Mang a declarat că, deşi au explicat că au nevoie de 40 de milioane de lei, reprezentanţii Primăriei Oradea au cerut doar patru milioane de lei pentru ajutorul de încălzire acordat de Guvern.

Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor: „Se explica mai jos că societatea de Termoficare are un minus de 40 de milioane de lei pentru achiziţia de gaz, dar ei au cerut patru milioane. Atât au şi primit cât au cerut.”

În replică, viceprimarul Florin Birta a explicat că Primăria Oradea a cerut de la Guvern acordarea unui ajutor de încălzire în valoare de 40 de milioane de lei. Hârtia a fost înaintată mai apoi Instituţiei Prefectului care a formulat o cerere către Ministerul Dezvoltării Regionale.

Florin Birta, viceprimar al Oradei: „Hotărârea de Guvern care a apărut pentru Oradea, a apărut cu 4 milioane de lei, o sumă care nu apare în niciun document. Într-o primă fază am primit patru milioane de lei, iar ulterior, printr-o altă şedinţă de Guvern, am primit 11 milioane de lei.”

VIZUALIZAŢI AICI documentele prin care Primăria Oradea a cerut un ajutor de încălzire de 40 de milioane de lei

Ioan Mang a criticat şi decizia Primăriei Oradea de a mări taxele şi impozitele cu 20 %, justificată prin diminuarea sumelor primite de administraţiile locale din cotele defactate din impozitul pe venit.

„Indiferent câţi bani ar fi primit de la Guvern şi dacă se dubla bugetul ei tot ar fi mărit taxele că asta au ştiut să facă în fiecare an. Nu are nicio legătură cu decizia guvernamentală.”

Florin Birta, viceprimar al Oradei: „Noi avem o pierdere foarte mare şi pentru a acoperi această pierde am decis să mărim taxele şi impozitele locale cu 20%. Chiar dacă Guvernul va face anumite compensaţii noi nu ne vom acoperi aceea creştere avută anual."

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri