Şeful Serviciului Arme Bihor, trimis în judecată sub control judiciar de către DNA

Data publicării:
Gheorghe Sava Politie Arme

foto: bh.politiaromana.ro

Potrivit DNA, în noaptea de 22/23 august 2012 comisarul-şef Gheorghe Sava l-ar fi acuzat fără niciun temei pe paznicul unei asociaţii de vânătoare de comiterea infracţiunii de braconaj.

„I-a luat arma de vânătoare și muniția aferentă (...) fără să întocmească vreun proces-verbal de constatare a unei infracțiuni sau alt act care să creeze contextul legal al ridicării armei și muniției. Prin aceste acțiuni, inculpatul Sava Gheorghe a cauzat o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale unei persoane fizice și, în același timp, l-a împiedicat pe paznicul de vânătoare să declanșeze primele cercetări față de inculpatul Sava Gheorghe și față de alte persoane, aceștia obținând folosul necuvenit de a nu face obiectul unor cercetări privind acte de braconaj", se arată în comunicatul procurorilor anticorupţie.

În 2013, DNA a cerut interzicerea deţinerii de către Sava a armelor şi muniţiei. În acest moment, anchetatorii au aflat că una dintre armele comisarului-şef - marca G.M. SUHL, calibru 20 - nu figura printre cele înscrise în permisul de armă ale acestuia și nici în Registrul deținătorilor de arme supuse autorizării.

Procurorii susţin că o armă de acest tip a fost cumpărată din Olanda în 2008 de fiul comisarului-şef, iar poliţistul a avizat înscrierea în permisul de armă al fiului său aunei astfel de arme, cu o altă serie, însă.

Cinci ani mai târziu, „fiul lui Sava Gheorghe a fost obligat să depună armele pe care le deținea la un armurier autorizat, ca urmare a suspendării dreptului de a purta și folosi arme, iar tatăl său, pentru a nu risca pierderea armei marca G. M. SUHL, calibru 20, a făcut demersuri și a cumpărat arma de vânătoare, prin intermediul unei societăți comerciale, care fusese deținută de fiul său.„

Gheorghe Sava mai este acuzat că şi-ar fi prelungit permisul pentru armele de colecţie fără să facă o cerere şi fără să aducă la verificare armele.

Dosarul şefului Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bihor.

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri