Sistem cu probleme, reţete cu întârziere. Sistemul informatic folosit de medicii de familie se blochează des

Data publicării:
aparat activare card

"Așteptăm de de mai multe minute să vedem dacă pacientul are cardul emis de către CAS, am încercat, nu am avut niciun răspuns din partea SIUI-ului."

Medicii din Bihor se plâng că sistemul informatic cedează des şi nu pot elibera în timp util reţete şi nici să activeze cardurile de sănătate. S-a întâmplat acum două săptămâni, iar ieri situaţia s-a repetat. Programările au fost date peste cap, iar pacienţii au fost nevoiţi să aştepte ore în şir.

"Sistemul merge greoi, se poticnește sau chiar se blochează. Problema este pe țară, sunt ore în care sistemul este complet blocat", susţine dr. Valentin Pantea, medic de familie.

"Vreo 20 de minute, 30 nu m-ar deranja dar după aia mă deranjează pentru că am de lucru și eu acasă."

"Se mai blochează jumătate de oră sau o oră nu funcționează, pacienții sunt trimiși acasă. Din păcate, cei care nu sunt din localitate suferă mult mai mult", a observat dr. Corina Marton, medic specialist alergolog.

"Eu sunt medic, vreau să fiu medic, nu informatician", spune dr. Valentin Pantea, medic de familie.

"- Cât a trebuit să așteptați?
- O jumătate de oră."

"A fost o mică defecțiune tehnică, probabil că din cauza suprasolicitării rețelei a cedat ceva, nu este de la noi, de aici, de la Oradea, de la Casa Bihor, ci este la nivel național", a explicat dr. Ionuț Gheorghe, directorul CAS Bihor.

Şeful Casei de Asigurări de Sănătate Bihor spune a sesizat specialiştii din Capitală ai instituţiei şi a cerut remedierea situaţiei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri