Ţinta PNL Bihor: 6 locuri în Parlament

Data publicării:
candidati PNL Bihor Janos Kiss

Două locuri de senatori şi patru fotolii în Camera Deputaţior. Sunt ţintele organizaţiei PNL Bihor la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Înainte de depunerea listelor la Biroul Electoral Judeţean, candidaţii aflaţi pe locurile eligibile şi-au prezentat planurile pentru următorii patru ani.

Pentru Senat, liberalii bihoreni îi propun pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor Cornel Popa şi pe medicul gionecolog Nicolae Suciu. Născut în Aleşd, acesta din urmă este în prezent directorul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului.

Nicolae Suciu vrea să iniţieze un sistem de telemedicină pentru gravidele aflate în zonele defavorizate şi a prezentat problemele cu care se confruntă sistemul medical românesc în acest domeniu: "Am avut 186.000 de naşteri dintre care 41.000 de mame nu au fost la un consult la medic, nu au făcut nici măcar o analiză. Aproape 11.000 de naşteri au fost cu adolescente."

Cornel Popa, candidat PNL Bihor pentru Senat: "Ştim foarte bine că infrastructura de transport, cea sanitară, şcoalară sunt priorităţile pe care oamenii ne cer să le avem în această activitate şi vor fi priorităţile noastre."

Pe cele patru locuri eligibile pentru Camera Deputaţilor se află Gavrilă Ghilea, avocatul beiuşean Janos Kiss, Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa.

Ioan Cupşa, candidat PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor: "PNL propune tuturor alegătorilor o echipă de profesionişti, o echipă de oameni care au făcut ceva în viaţă."

Gavrilă Ghilea, candidat PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor: "Crearea de locuri de muncă este prima temă, apoi cea a sănătăţii, a învăţământului, a infrastructurii şi ultima temă, cea a turismului, agriculturii şi cadastrului."

Florica Cherecheş, candidat PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor: "Corelarea ofertei şcolare la nevoile pieţei muncii şi în Oradea acest lucru necesită un învăţământ profesional dezvoltat."

Janos Kiss, candidat PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor: "Domeniul în care doresc să activez este cel al cadastrului, să vin cu propuneri legislative care să înlesnească întăbularea terenurilor, care reprezintă o problemă, multe terenuri nu au fost rezolvate din 1980."

Ofertat de PNL pentru a candida pe listele organizaţiei Bihor, ministrul Transporturilor Sorin Buşe a decis că îşi continue activitatea în cadrul Guvernului Cioloş.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri