Sari la conținut

TIR CU ARCUL. Peste 60 de arcaşi au participat la prima etapă a campionatului judeţean de tir cu arculCompetiţia a fost deschisă tuturor categoriilor (seniori, juniori, cadeţi, copii) şi diviziilor (olimpic, compound, barebow, tradiţional). Concurenţii s-au întrecut la ţinta triplă verticală, ţinte FITA de 40 şi 122 cm, precum şi la ţinte 2D.

La arc olimpic seniori, pe primul loc s-au situat Lucian Suciu şi Adrian Matiuţ, ambii de la C.S. "Redpoint". Acelaşi club a dat ocupanţii locurilor doi şi trei la arc olimpic copii - Alexandru Maţiuţ şi Radu Porumb. Ei au fost depăşiţi de componentul clubului "Fitnext" Arad, Alexandru Şomlea.

De altfel, la cei 7 ani, Alexandru Matiuţ deţine, alături de Ilona Kovacs şi Klaudia Privigyei (ambele de la Nomad Archery), recordul de cel mai tînăr arcaş bihorean. Juniorii diviziei de compound a C.S. "Redpoint" (Vivien Bălteanu, Victor Kiss şi Alin Mureşan) s-au clasat şi ei pe primele locuri la categoriile lor. La arc tradiţional juniori şi copii, toate locurile au fost ocupate de sportivii Nomad Archery.

Cele mai disputate categorii au fost cele de seniori arc tradiţional replică istorică, la care câştigător a ieşit Ovidiu Lesei, legitimat la "Redpoint", şi seniori barebow, la care Dacian Ranca (Fitnext Arad) a luat medalia de aur,.

La concurs au participat şi două cluburi noi înfiinţate în Bihor, Phoenix Săcueni şi White Lion Oradea. În clasamentul pe cluburi, după prima etapă conduce Nomad Archery, urmat de Redpoint, White Lion, Şoimul Aleşd, Phoenix Săcueni şi Alexandru Roman.

Este al doilea an în care se organizează Campionatul Judeţean sub egida Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor.

Editor web: Adrian Laboş