Unde ascund contrabandiştii ţigările: în roţi de rezervă, banchete şi canistre de plastic

Data actualizării: Data publicării:
foto tigari (11)

Contrabandiştii de ţigări dau dovadă de imaginaţie când e vorba să ascundă marfa ilegală pe care vor să o introducă în ţară peste graniţa de nord. S-au convins de asta poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei care au descoperit în mai puţin de 24 de ore peste 13 mii de pachete de ţigări în valoare de 100 de mii de lei. Marfa destinată pieţei negre din România a fost găsită ascunse în diferite locuri ale unor maşini sau abandonată pe câmp de suspecţi.

CLICK PE PRIMA POZĂ PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

foto tigari (8)
foto tigari (8)

foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Prima captură a fost făcută sâmbătă seara, în comuna sătmăreană Halmeu, unde poliţiştii de frontieră au observat patru autoturisme care staționau lângă parcul din localitate. Când i-au văzut pe agenţi, şoferii acestora au urcat în alt vehicul şi au dispărut, abandonându-şi maşinile.

Poliţiştii de frontieră au cerut intervenţia vameşilor şi a unui echipaj canin din cadrul Biroului Vamal Halmeu, care au verificat autoturismele abandonate şi au găsit înăuntru ţigări.

„În dimineața următoare, cei patru conducători auto cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani s-au întors pentru a-și recupera mașinile, iar polițiștii de frontieră au verificat vehiculele, în prezența proprietarilor, fiind astfel descoperite, ascunse în diferite locuri special amenajateîn caroseria mașinii, în locul roților de rezervă, în canistre de plastic, într-un difuzor, în scaunele și banchetele mașinilor și în caroseriile acestora cantitatea de 8.461 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 38.200 lei”, se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Trei dintre şoferi s-au ales cu dosare penale, iar al patrulea a fost amendat cu 20 de mii de lei. În plus, trei autoturisme au fost indisponibilizate la sediul poliției de frontieră.

foto tigari (2)
foto tigari (2)

A doua zi, poliţiştii de frontieră din Vicovu de Sus, jud. Suceava, au fost nevoiţi să tragă patru focuri de avertisment ca să oprească patru cetăţeni ucraineni (foto sus) care nu s-au oprit la somaţii. În zona în care au fost prinşi au fost găsite patru colete care conţineau 4.250 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproape 50 de mii de lei.

Cei patru au fost predaţi autorităţilor ucrainene.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri