Vaccinare cu întârziere

Data publicării:
vaccinare 20161112-34228

Vaccinarea gratuită împotriva gripei era programată să înceapă joi, 15 noiembrie, însă dozele au sosit abia aseară, din cauza birocraţiei. Reprezentanţii fiecărui judeţ au fost nevoiţi să aştepte în Capitală până când le-a venit rândul să le ridice. Vaccinurile vor fi distribuite în cele 330 de cabinete ale medicilor de familie din Bihor, iar populaţia va fi vaccinată de săptămâna viitoare, cu câteva zile întârziere. ''Sunt vaccinate cu prioritate grupele considerate la risc şi ca întotdeauna se începe cu vaccinarea bolnavilor cronici cu diverse tipuri de afecţiuni. Vaccinarea poate să înceapă chiar de marţi pentru cei care primesc deja luni vaccinul'' ne-a spus dr. Zoia Bitea, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor Imunizarea se va face în mod gratuit, dar nu este exclusă apariţia unor efecte adverse, considerate normale de specialişti.

''Pot să existe şi uşoare reacţii adverse, de exemplu reacţii alergice sau simptome caracteristice gripei'' a afirmat Eugenia Hamza - vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor Bihor.

Opiniile bihorenilor sunt împărţite. Cei care nu reuşesc să obţină un vaccin de la medicul de familie, pot să-l cumpere din farmacie. Trebuie să aibă o reţetă în acest sens şi să nu prezinte alergii la albuşul de ou, febră sau răceală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri