Vămi sufocate la graniţa cu Ungaria. Au fost cozi kilometrice la intrarea și la ieșirea din România 

Data publicării:
Artand camioane

Nervii șoferilor de camioane care au încercat sâmbătă să intre în țară dinspre Ungaria au cedat după timpul foarte lung petrecut în așteptare, pe marginea drumului.

"Vineri am stat 7 ore, acum stau de două ore. Nu știu cât voi mai sta, nu știu ce se întâmplă, dar problema este cred de la atentatul ăsta de la Paris", spune şoferul unui TIR. 

"Nu am mai prins așa ceva", completează altul. "Așteptăm să ajungem și noi acasă după două zile, trei de stat pe afară și acum uite..."

Coada de camioane s-a întins pe mai mulţi kilometri de la vama Artand în interiorul ţării vecine. Conform polițiștilor de frontieră, în vama Borș se verifică amănunțit toate vehiculele pentru depistarea unor persoane ce ar putea proveni din zone de conflict. În paralel, ANAF desfăşoară controale ale documentelor de proveniență a mărfurilor. Asta înseamnă încă 5 minute timpul de așteptare pentru fiecare camion.

"Se mișcă foarte slab", spun camionagiii. "Ar putea să ia actele dinainte, să facă copii după taloane, după buletin și așteaptă fiecare camion când ajunge, atunci ia actele. Dar până se duce, le ștampilează le copiază durează foarte mult."



"Șoferii de camion spun că nu au mai prins astfel de cozi și timpi de așteptare atât de mari de la începutul anilor '90, cu mult înainte de intrarea României în Uniunea Europeană", a aflat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Aceeași situație a fost întâlnită și pe sensul de ieșire din România, unde viteza medie de deplasare a fost de doar un kilometru pe oră. Pentru a reduce cât mai mult timpul de așteptare în vama Borș, autoritățile au suplimentat atât numărul agenţilor de control, cât şi cel al benzilor de intrare în ţară.

Deși autoritățile au declarat că măsurile de control amănunţit au un caracter temporar, nimeni nu a precizat data până la care sunt valabile. 

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri