Sari la conținut

Videoconferinţă pentru clarificări cu privire la modificările fiscale

Explicaţii despre modificările fiscale au fost date marţi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi subprefecţii fiecărui judeţ, cu inspectoratele teritoriale de muncă şi direcţiile de Finanţe Publice.

Scopul a fost de a clarifica modificările fiscale cu ajutorul unui ghid care a fost ulterior postat şi pe site-ul prefecturii.

Ulterior, prefectul Ioan Mihaiu a convocat o şedinţă cu şefii instituţiilor deconcentrate şi liderii de sindicat în care a transmis informaţiile primite de la ministere. Una din menţiuni este că nu vor creşte costurile angajatorului odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.

Ioan Mihaiu, prefectul de Bihor: „Videoconferinţa a fost organizată de către Ministerul Afacerilor Interne, de către Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe. S-a venit cu un pachet, un material explicativ, pe care de altfel l-am şi publicat deja pe site-ul prefecturii, pe pagina de Facebook a Prefecturii.
Unele aspecte au fost înţelese, pentru alte aspecte sindicatele au spus că îşi menţin poziţia, că nu sunt de acord, dar sigur, din punctul nostru de vedere este important că s-a venit cu aceste clarificări extrem de simple care sunt publicate deja, ele pot fi consultate.”

Cu toate acestea, unii lideri de sindicat nu au fost convinşi de explicaţiile oferite. Drept urmare 500 de sindicalişti vor protesta joi în faţa Prefecturii Bihor, iar la sfârşitul lunii ar putea avea loc o grevă generală.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă