Sari la conținut

Vijelie în Maramureş. Un copil de trei luni, salvat din telescaunul în care a rămas blocat

Pompierii băimăreni, alături de jandarmii montani, salvamontiști și personal medical din cadrul SMURD și al Ambulanţei Maramureș au dus o luptă contracronometru în această seară pentru a salva peste 20 de persoane surprinse de furtună și rămase blocate în telescaunul din stațiunea Șuior.

imagini: Facebook ISU Maramureş

Printre persoanele rămase blocate în telescaun se aflau și 4 copii, unul dintre ei în vârstă de trei luni.

Salvatorii s-au luptat pentru a ajunge la bebeluşul aflat în pericol de hipotermie. Copilul a fost coborât în siguranță de către salvamontiști și pompieri, iar apoi a fost predat unui echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță.

De asemenea, în întreg județul Maramureș, pompierii, alături de comitetele locale pentru situații de urgență acționează pentru înlăturarea efectelor furtunii ce a lovit zona.

Zeci de arbori și acoperișuri de case și blocuri au fost smulse de furia vântului.

În Baia Mare, furtuna a durat în jur de 20 de minute şi a fost însoţită de un zgomot ciudat, spun localnicii. Mai multe acoperişuri de pe blocuri şi ale unor şcoli au fost distruse. Şi acoperişul Bazinului Olimpic de inot "Gheorghe Demeca" a fost smuls şi împrăştiat pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi. (imagini jos)

imagini: Facebook Atac la cenzură

În Pasul Gutâi pe DN 18, circulația este blocată complet, iar pe DJ 184 se circulă pe un singur sens. Echipaje ale poliției rutiere se află în zonele cu probleme și dirijează circulația.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş