Afaceri americane de succes, dezvoltate în România

Data publicării:
afaceri

Cassian Titus-Lup este unul dintre noii angajați ai companiei americane. A fost recrutat dintr-o firmă din Timișoara în urmă cu cinci luni. Din vechea companie nu a plecat cu regrete, spune el, pentru că programele pe care le dezvoltă acum sunt globale, folosite în instituții de renume.

”E foarte interesant să știm că acest cod pe care îl scriem noi aici e folosit de tot felul de organizații guvernamentale, non-guvernamentale, despre care auzim la televizor. De exemplu, știm că un cod pe care îl scriem aici ajunge pe mâinile celor din Washington”, spune Cassian Titus-Lup, programator senior.

Așteptările americanilor sunt mari, însă românii se adaptează rapid la cerințele străinilor. ”Managementul american îl văd foarte eficient. Se cere o atenție la detaliu care poate nu fost imprimată în cultura noastră sau cel puțin în ce am văzut eu până acum și asta e o provocare pentru mine, să fiu atent la detalii, să fiu atent la fiecare punct”, spune el.

Dezvoltarea companiei cu IT-iștii români a început-o în urmă cu șapte ani David DeWolf, un tânăr antreprenor american, catalogat în anul 2011 de Washington Business Journal drept unul dintre liderii de succes sub 40 de ani. În anul 2008 a achiziționat o firmă românească și a început expansiunea, iar de atunci până acum cifra de afaceri a companiei a crescut de trei ori.

Facem aproape 30 de milioane de dolari în fiecare an. Cifra de afaceri atunci când am venit în România era de sub 10 milioane de dolari. Cred că, împreună, parteneriatul dintre ceea ce avem în America cu ce avem în România este o rețetă foarte bună pentru creștere”, spune David DeWolf, CEO.

Serviciile sunt livrate la timp de angajații din România, iar asta face ca numărul clienților să crească. ”Toată cererea pe care o avem vine din două direcții importante. Clienți existenți care vor servicii în plus și le vor neapărat din România datorită talentului care îl găsesc aici. România a devenit în ultimii ani un pol important pentru multe companii din America și nu numai pentru dezvoltare de servicii”, spune Cătălin Ştef, director general România.

Acum, firma caută să recruteze noi salariaţi. Peste 100 de persoane vor fi angajate până la finalul anului. ”Cel mai mult facem head-hunting asta înseamnă că este un efort individual pentru fiecare angajat pe care îl aducem. Încercăm să găsim oameni buni”, afirmă Anca Mihalache, specialist resurse umane.

În domeniul IT, salariul mediu oferit angajaților este de peste 1000 de euro.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri