Angajaţi la Ineu tocmai din Teleorman. Compania recrutează la distanţă pentru că, mai aproape, nu a găsit doritori

Data publicării:
ineu

Ionela şi Nicolae, din Zimnicea, nu au mai avut un job de patru ani. Postul oferit de firma din Arad a venit pentru ei ca o mană cerească. Amândoi au semnat contracte pe șase luni care se pot prelungi.

”Este un lucru bun, pentru că, la noi, nu avem unde sa muncim. E departe, dar nu avem încotro”, spune Nicolae Guşatu. ”Să fie de muncă, să ne câștigăm și noi un ban, o pâine”, adaugă Ionela Simidreanu.

La interviurile organizate în Alexandria şi Zimnicea au venit peste 800 de oameni. Angajatorii au selectat peste 100.

”Am purtat deja tratative cu firma să repetăm această acțiune după o lună de la angajarea celor 111 selectați, care se vor convinge la fața locului de conditiile oferite de angajator. Este o oportunitate pentru că ducem lipsă de locuri de muncă”, ne-a declarat Nelu Ionel Oprea, director Agenţia Forţelor de Muncă Teleorman.

Firma le-a oferit, pe lângă salariul de peste o mie de lei, cazare la pensiune, două mese pe zi, transport la locul de muncă, dar şi transport gratuit acasă la Zimnicea o dată pe lună. - Lucrezi? ”Nu lucrez”, - Ai căutat un loc de muncă? ”Am căutat, dar fără rezultat”, răspunde un localnic din Zimnicea.

”Județul Teleorman are aproape 20.000 de şomeri înregistraţi, fiind printre primele în topul din ţară cu rata şomajului. Cu toate acestea, săptămâna aceasta sunt disponibile doar 362 de locuri de muncă, în condiţiile în care 250 sunt la fabrica din Arad”, precizează Bogdan Marica, reporter Digi24 Craiova.

La Ineu, în schimb, munca la firma cu pricina se vede altfel.

”Fabrica de la Ineu are în prezent peste 4.000 de angajaţi, însă de ceva vreme încoace există probleme serioase cu personalul recrutat din zona fabricii. Şi asta pentru că majoritatea localnicilor preferă să meargă să muncească în străinătate în loc să rămână acasă”, spune Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

”Nu-i salariul bun! Se munceşte trei schimburi şi nu eşti plătit”, ”Oamenii or plecat, or avut foarte mulţi oameni aicea dar or plecat că nu i-o plătit. Şi-or bătut joc de oameni cum or vrut ei”, spun localnicii.

În ultimii ani, firmele care s-au deschis în vestul ţării au căutat forţă de muncă în toate oraşele din zonă şi chiar la vecinii sârbi.

Reporteri: Bogdan Marica, Dan Codre
Operatori: Sorin Ciupureanu, Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri