Sari la conținut

Bani transformați în uscături, în Zona Soarelui din Timișoara

La o plimbare scurtă pe Aleea Azurului și pe Aleea Martir Eugen Nagy din Zona Soarelui se pot observa numeroși arbori care nu mai au nici urmă de verdeață.

Strada pe care ne aflăm în zona Soarelui din Timișoara a fost reabilitată în vara anului trecut, iar de curând, primăria orașului a plantat mai mulți arbori în apropierea blocurilor. Pentru un astfel de pom, municipalitatea a alocat suma de 25 de lei, însă bani care s-au dovenit a fi irosiți pentru că, la câteva luni de la plantare, majoritatea arborilor s-au uscat.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că, în acest timp, nimeni nu s-a ocupat de îngrijirea copacilor: ”Niciodată n-am văzut pe nimeni să îi ude. Probabil nu le priește. Nu știu ce soi sunt. Da toți sunt uscați, văd”, ”I-au plantat de câteva luni, dar, știți care e problema, ei nu i-au plantat când a trebuit, i-au plantat acum, vara”, ”S-au plantat când nu se plantează pomi. Nimeni nu pune apă la ei”, ”I-au plantat, dar nu i-a udat nimeni. Acum după ce a trecut perioada optimă, deci martie-aprilie, au venit prin mai-iunie si i-au plantat”.

Primăria Timişoara dă vina pe firma privată care s-a ocupat de plantări.

”Am constatat că, în unele zone, arborii pe care i-am pus au intrat în remisie, motiv pentru care am făcut o solicitare societății comerciale care a făcut aceste plantări cu obligativitatea de a-i înlocui atâta timp cât ei se află în garanție”, ne-a precizat Adrian Bere, directorul Direcției de Mediu din Primăria Timișoara.

Primăria a alocat în 2014 pentru întreținerea grădinilor, parcurilor, a zonelor verzi și a bazelor sportive și de agrement din Timişoara aproape 3 milioane de lei.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche