Sari la conținut

BC Timișoara, aproape de surpriză

BC Timișoara a fost extrem de aproape de o mare surpriză, la primul meci din Liga Națională. Cu un lot aproape complet schimbat față de „dubla” din Cupa României, cu Energia Târgu Jiu, alb-violeții au luptat până în final contra lui CSU Sibiu, dar au cedat, 53-61, după un meci în care s-au simțit din plin problemele care se regăsesc în cadrul clubului. Începutul a fost ceva mai timid pentru timișoreni, care au încheiat primul sfert în dezavantaj, 9-12. La pauza mare, Sibiul mai avea doar un punct avans, 27-26, pentru ca după sfertul 3, gazdele să conducă, 40-38. În ultimele minute, oboseala și-a spus cuvântul, echipa irosind câteva șanse foarte bune, în momente favorabile, care ar fi putut împinge meciul spre un alt deznodământ. Însă tabela s-a oprit în cele din urmă la +8 pentru Sibiu.

„Nu cred că sunt subiectiv când spun că scorul de pe tabelă e prea mare… diferența asta e prea mare. Cred că am luptat și mai onorabil decât ceea ce scrie pe tabelă, -8 puncte. Am avut șansa noastră să învingem în acest meci”, a spus Dragan Petricevic, antrenorul gazdelor.

„Penru noi a fost extrem de greu pentru că nu prea știam împotriva cui jucăm. Numele le știam evident, dar nu știam ce vor face exact în teren. Meciul a fost slăbuț, din punctul meu de vedere, dar nici nu cred că putea fi altfel, în condițiile ei se pregătesc împreună de două zile”, a precizat și Dan Fleșeriu, antrenorul sibienilor.

Bănățenii vor evolua sâmbătă, în prima deplasare din noua stagiune a Ligii Naționale, pe terenul celor de la CSMU Oradea. Jocul este programat pentru ora 12.00 și va putea fi urmărit pe Digisport.