Centru de 12 milioane de lei, nefuncţional

Data publicării:
centru automotive

În decembrie, anul trecut, autorităţile locale inaugurau Centrul  regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor în sectorul automotive. Aici companiile ar fi beneficiat de echipamente de ultimă generaţie şi ar fi putut ține cursuri de specializare pentru angajații lor.  Aproape jumătate din investiția de 12,5 milioane de euro reprezintă fonduri europene.

„În această clădire trebuiau să activeze comapnii din domeniul automotive, iar angajaţii urmau să beneficieze de traininguri la cele mai înalte standarde. Însă nici acum, după 5 luni de a inugurare, centrul nu funcţionează. Iar termenul impus de UE bate la uşă – este peste 30 de zile” - Caterin Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

În Timişoara un astfel de centru este mai mult de cât necear, mai ales că, de 10 ani aici, vin tot mai multe companii multinaționale din domeniul automotive.

„Mi se pare o investiţie bună. Mai ales că pe piaţa muncii etse nevoie de ingineri capabili şi sunt şi mulţi absolvenţi”, spune un timișorean.

„Bănuiesc că dacă ar fi funcţional ar merita. Dar aşa, că nu funcţionează, nu merită”, adaugă un alt locuitor al Timișoarei.

„Inacceptabil! Suntem obişnuişţi, nu? Proteste ar trebuie făcute pe tema asta. 12 milioane e cam mult”, admite un alt timișorean.

Problema este birocraţia. Mai exact, autorităţile locale au amânat angajarea personalului care să gestioneze centrul. Promit însă că o vor face în curând.

Prin Hotărârea Consiliului Local a fost înfiinţat Serviciul public de administrare a centrului regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor în sectorul automotive. De asemenea, a fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare, cu anexele sale: Organigrama şi Statul de funcţii, precum şi Caietul de sarcini privind gestiunea directă. Va urma angajarea personalului care va deservi acest Centru, concursul pentru ocuparea posturilor fiind în derulare”, transmite Primăria Timişoara.

Centrul ar fi trebuit să devină funcţional încă de anul trecut, însă Uniunea Europeană a acordat o extindere a termenului. Tocmai din cauza intarzierilor, Primaria Timisoara a trebuit sa dea cu 600.000 de lei mai mult din bugetul local, faţă de estimarile initiale.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri