Clădirile istorice, transformate în gropi de gunoi

Data publicării:
cladiri istorice 3



Oamenii sunt nemulțumiți de felul în care se mișcă autoritățile locale. Ei spun că mai multe clădiri de pe strada Bicaz se află într-o stare avansată de degradare, iar autoritățile locale și județene nu fac nimic pentru a mai salva ce poate fi salvat din această zonă: „Locatarii, sa zic așa, între ghilimele, ca sa nu-i ofensez, mănâncă toată ziua semințe. Dimineața când treci pe stradă sunt mormane. Păi cum Dumnezeu? Ar trebui să-i vadă cei de la Poliția Locală mai des". Urmarește și alte opinii culese de reporterul Digi24 Timișoara!

Reprezentanții autorităților spun că doresc să reabiliteze clădirile. Însă până atunci, Poliția Locală trebuie să patruleze în întreaga zonă și să-i sancționeze pe cei care nu respectă legea.

Traian Stoia, viceprimarul Timișoarei, precizează: „Primăria continuă procesul de stabilire a zonelor în care se va face reabilitarea termică și a fațadelor. Acest lucru este susținut de bani europeni".

Liliana Oneț, subprefectul județului Timiș, afirmă pentru Digi24 Timișoara: „S-a ajuns la concluzia că, împreună cu Poliția Locală, Primăria Timișoara va încerca să monitorizeze acea zonă și să încerce să alunge de acolo persoanele fără adăpost care locuiesc probabil ilegal acolo și să încerce, pe cât este posibil, o igienizare a acelei zone"

Locuitorii din Fabric se plâng de felul în care arată cartierul și este menținută ordinea în întreaga zonă a Pieței Traian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri