FUTSAL. Doar vicecampioni

Data publicării:
doar vicecampioni

Informatica Timișoara încheie primul sezon de la reactivare cu medaliile de argint la gât. Gruparea bănățeană a pierdut, în sala „Constantin Jude”, cu 2-1 meciul al doilea al finalei Ligii I de futsal, în fața deținătoarei trofeului, City’US Târgu Mureș. Hotărâte să împingă seria meciurilor cu mureșenii în decisiv, gazdele au început tare jocul și după o serie de ratări ale lui Janjic, Valadares sau Lupu au deschis scorul prin căpitanul Robert Matei.

Oaspeții au replicat doar prin Ferreira, al cărui șut a fost scos însă de sub bară de Giurcanu, astfel că prima parte s-a încheiat cu avantajul Informaticii. Lucrurile s-au schimbat însă la reluare, când în doar puțin peste cinci minute gazdele au acumulat șase greșeli personale și le-au oferit șansa mureșenilor de a egala. Răducu a țintit însă bara, dar a avut șansa de a se revanșa, tot de la 10 metri, câteva secvențe mai târziu.

Laszlo Szocs și-a adus echipa în avantaj, aproape imediat, iar finalul a fost unul presărat cu nervi. Mimi Stoica a fost eliminat, după ce l-a oprit pe Robert Lupu, direct de pe banca de rezerve, dar Felipe Pinto a ratat lovitura de penalitate. Alb-violeții s-au întrecut apoi în ratări, iar cu o secundă înainte de final au avut posibilitatea de a trimite meciul în prelungiri. Robert Matei a ratat însă lovitura de penalitate acordată după a șasea greșeală a oaspeților și Cityus s-a încununat pentru a doua oară la rând campioană.

„Este cel mai frumos titlu din cariera mea, ținând cont că din ianuarie am intrat cu Nicușan antrenori. Am avut deosebita plăcere să am un lot extraordinar, cu niște băieți minunați care merită tot respectul”, a spus, la final, Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al târgmureșenilor.

„Astăzi am demonstrat că suntem o echipă care poate pune probleme oricărei alte formații, cred că astăzi am fost peste ei, dar asta e, în sport, nu tot timpul cel mai bun câștigă”, a precizat omologul său de pe banca timișoreană, Robert Lupu.

Mureșenii vor evolua, din nou, în preliminariile UEFA Futsal Cup, cea mai puternică întrecere continentală din fotbalul de sală.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri