Sari la conținut

ISU Banat, mai tare ca FBI  

O dată la doi ani, peste 5 mii de polițiști și pompieri din toată lumea se întrec la patruzeci de probe sportive în cel mai mare concurs al forțelor de apărare de pe întreg mapamondul. Adriana Paraschiv și Daniela Soare de la ISU Banat au câștigat pentru România aurul la canotaj sală și alergare

„În dialog cu partenera mea am spus "ești sigură că vrei să luăm locul întâi?" și ea a fost foarte categorică și a spus "sigur locul întâi este al nostru" și așa a și fost. Sunt polițiști, sunt pompieri, sunt FBI”, povestește plutonier adjunct Adriana Paraschiv, de la ISU Banat.

În lupta cu cei mai buni din lume – cu FBI, de exemplu - tot ce contează e antrenamentul. Deși e pompier de mai bine de zece ani, Daniela Soare aleargă zilnic ca să fie pregătită pentru proba de 200 de metri.

„Înainte de concurs am suferit o accidentare la picior, am mers într-un picior, a fost groaznic, dar am zis că dacă tot am mers până acolo, trebuie să particip”, a spus și plutonier major Daniela Soare, de la ISU Banat.

Iar medalia de aur pe care o are acum la gât e dovada că toate sacrificiile au meritat.

„Cele două medalii de aur sunt o încununare a efortului celor două colege”, completează Mugurel Ioja, reprezentant ISU Banat.

World Police and Fire Games este o competiție ce se organizeaza din 1985.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Mihai Pop