Sari la conținut

Nădlac - Arad: autostradă neterminată, deschisă circulaţiei

Pe zona mediană, unde este montat parapetul, va trebui să montăm panourile antiorbire. După cum se vede în partea cealaltă, gardul nu este încă finalizat”. Lotul I al autostrăzii Nădlac - Arad trebuia inaugurat în ianuarie 2015. Şoseaua va fi însă deschisă circulaţiei cu câteva săptămâni mai devreme, deşi mai sunt lucrări de făcut în afara părţii carosabile şi la instalaţiile electrice.

Unele le vom termina până la sfârşitul lui ianuarie, altele vor mai dura un pic, mă refer în principal la racordul electric pentru asigurarea iluminatului în nodul rutier, care durează mai mult”, spune Adrian Adler, reprezentantul constructorului autostrăzii Nădlac - Arad.

Experienţa anilor trecuţi nu este însă una încurajatoare. Pe autostrada dintre Arad şi Timişoara, telefoanele de urgenţă lipsesc şi acum, la trei ani de la inaugurare, iar în parcări e imposibil să găseşti măcar o toaletă.

Recepţionată în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, autostrada Arad - Timişoara nu putem spune că este 100% gata. Unul dintre locurile în care încă se lucrează este acest spaţiu care va fi destinat celor care se vor ocupa de întreţinerea şoselei.

Între clădirile restante se află şi unul din sediile Poliţiei Autostrăzi. Din acest motiv, poliţiştii trebuie acum să se înghesuie într-un birou amenajat în clădirea unei primării situată la 10 kilometri de cea mai apropiată urcare pe autostradă.

”Sediul secundar de la Seceani este gata, dar urmează să fie predat poliţiei, iar sediul central urmează în decursul lunii aprilie 2015 să fie finalizat”, ne precizează comisarul Constantin Moş - biroul de poliţie Autostrada Nădlac - Deva.

Chiar şi aşa, şoferii sunt dispuşi să închidă ochii la anumite neajunsuri, dacă au un drum nou pe care pot circula: ”Unii se bucură pentru treaba asta, alţii nu... Într-un fel noi ne bucurăm că avem pe ce să circulăm. Sunt condiţii mult mai bune de trafic”, ”Totuşi e bine că sunt drumuri! Dar... bine nu e că nu sunt aceste toalete, aceste ăştia, că omul are nevoie, vedeţi şi dumneavoastră?”

Constructorii care lucrează pe lotul I al autostrăzii Nădlac Arad spun că au grăbit deschiderea şoselei pentru a ajuta la decongestionarea traficului de pe DN 7, în apropierea frontierei. În plus, autostrada oferă condiţii de siguranţă mult mai bune decât vechiul drum naţional.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche