Sari la conținut
News Alert

Nocturnă de 1 milion de lei pentru Liga a IV-a. Satul Giarmata Vii are însă străzi de pământ

Aşa circulă şoferii pe străzile din satul Giarmata Vii, localitatea care aparţine de comuna Ghiroda. Potrivit locuitorilor, numai strada principală are asfalt, aşa că prin sat se circulă greu, indiferent că se merge cu maşina sau pe jos. Mai mult, sistemul de canalizare, instalat parţial, nu funcţionează.

Aşa că, la auzul veştii că în comună se ridică nocturnă, localnicii şi-au arătat dezacordul:

"Centrul este. Strada principală", - Atât? Doar centrul are asfalt? "Asfaltat şi restul e şi mai rău. Nu se poate circula nici cu maşina",
”Pentru nocturnă este bani pentru drumuri şi trotuare nu este”, - Este prioritară nocturna? ”Poate este pentru el”,
”Cred că prioritatea sunt drumurile. Pentru că maşina ne costă. Piese, tot”, - Îţi strici maşina? ”Normal. Sigur că se strică. Uitaţi ce gropi sunt aici, e plin de gropi”, ”A fost pământ, acum au băgat piatră. Era şi mai rău”, - Canalizare aveţi? ”Acum ne-au tras pe aici prin mijloc, dar o să mai dureze. Eu ştiu, un an probabil mai durează până vom avea”.

Nocturna, în valoare de peste 800.000 de lei, va fi ridicată pe micul teren comunal, cu garduri şi tribune vechi, cu vestiare degradate şi tabelă de afişaj manuală. Lucrările vor începe chiar în această vară, contractul fiind deja atribuit.

”Primarul comunei Ghiroda a refuzat să ne ofere un interviu. Însă susţine că nocturna este mai mult decât necesară şi asta pentru ca echipa de liga a IV-a să poată disputa meciurile şi în cursul serii”, spune Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Vorbim de fapt despre nouă meciuri oficiale pe sezon şi câteva amicale. Solicitarea de instalare a nocturnei a venit tocmai din partea echipei de fobal din liga inferioară.

”O nocturnă, putem juca meciuri amicale seara, precum şi meciuri oficiale. De asemenea, antrenamentele se pot desfăşura seara, o parte dintre muncitori şi muncind”, precizează Alin Miloş, vicepreședinte CS Ghiroda.

Şi alte comune din Timiş au instalate deja nocturne pe micile terenuri de fotbal. În Dudeştii Vechi şi în Gottlob, primarii au ţinut să aibă instalaţie de lumini. Şi aici echipele de fotbal joacă în liga a IV-a, respectiv a VI-a.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche