Sari la conținut

Ploile frânează autostrada. Lotul I, Nădlac-Arad trebuie terminat până în ianuarie

După un început de toamnă numai bun pentru construcţii în aer liber, drumarii de pe lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad se văd acum sabotaţi de condițiile meteo, în tentativa lor de a da în folosinţă şoseaua până la sfârşitul anului.

Adrian Adler, reprezentant al constructorului: "Chiar dacă acum nu mai plouă, ploile din ultima vreme... apa staţionează în pământul pe care îl folosim pentru umplutură".

Apa care bălteşte îi întârzie pe constructori şi la amenajarea punctelor de trecere a frontierei de pe autostradă. În acest moment, aici, ar trebui să fie o mulţime de utilaje. Acestea aşteaptă însă ca apa să se retragă. Fiindcă retragerea apei, în mod natural, ar dura prea mult timp, constructorii se folosesc de toate mijloacele disponibile pentru a grăbi procesul. Deşi trebuie să investească în plus, drumarii spun că astfel câştigă timp preţios pentru a termina lucrarea la timp.

"Pentru a absoarbe excesul de umiditate al pământului va trebui şi vom băga un amestec pe bază de ciment care extrage excesul de umiditate. Astea sunt costuri suplimentare, dar n-avem ce face", mai spune Adrian Adler, reprezentant al constructorului.

O altă porţine a şantierului afectată de ploi este drumul de legătură dintre autostradă şi DN7 din dreptul oraşului Nădlac. Traseul acestui drum trece printr-o zonă mlăştinoasă, unde acumulările de apă din precipitaţii sunt frecvente.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor Web: Răzvan Bulacu