Record pe două roți. Cea mai lungă bicicletă pentru o persoană, din România

Data publicării:
Cea mai lunga bicicleta prima

Richard Hladik este proprietarul acestei capodopere excentrice pe două roți. Tânărul are o pasiune pentru biciclete, iar bicicleta-chopper de peste trei metri a fost un vis de-al său. Așa a ajuns el să colaboreze cu atelierul Bicicle TeMe.

”Eram la un festival de artă stradală, la Street Delivery, și ei aveau stand, bicicletele lor erau expuse și am întrebat ”Puteți să faceți așa ceva?”. Au zis, până la urmă că da. Atunci am spus, Ok! Hai să vedem ce iese”, ne-a povestit Richard Hladik.

Cea mai lunga bicicleta 01
Cea mai lunga bicicleta 01


Bicicleta excentrică a fost o provocare și pentru tinerii de la Bicicle TeMe, care au învățat lucruri noi, odată cu construirea acesteia. Nu s-au dat la o parte, însă. Raul Gărleanu și Mihai Borcescu au reușit să construiască tot în trei luni de muncă solicitantă.

”Am fost destul de entuziasmat. Primul impuls a fost ”Gata, hai s-o facem!”. Apoi, am stat și ne-am pus întrebări, dacă iasă, dacă poate să rezulte ceva. Și, în final, a ieșit”, ne spune Mihai Borcescu. ”Noi nu am avut experiență în așa ceva și totul a fost un proces de învățare. Dar, se pare că putem acum să îndoim și țevi, să mai și sudăm, din când în când”, adaugă Raul Gărleanu.

La final, când au făcut socoteala, au ajuns și la un preț pentru un astfel de vehicul. Cu excepția roților, întreaga bicicletă este făcută cu piese manual lucrate. Întreaga investiție se ridică la aproximativ 1.000 de euro.

Iar cei de la atelierul Bicicle TeMe nu se vor opri aici. Tinerii au declarat că se vor implica în continuare în astfel de proiecte originale, cu sprijinul clienților cu imaginație bogată.

Reporter: Ioana Sapianu
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri