Sari la conținut
News Alert

RUGBY. Debutul în Cupă, împotriva rivalei


„În acest final de săptămână avem parte de un start greu de sezon, împotriva celor de la Baia Mare. Tot timpul am avut un adversar pe măsură în ei, așa că trebuie să începem cu dreptul, să evoluăm la un nivel înalt și, evident, să câștigăm partida”, spune Grainger Heikell, antrenorul campionilor.

Grainger Heikell nu se va putea baza pe Daniel Ianuș, Stephen Shennan, Jody Rose, Alexandru Țăruș, Mădălin Lemnaru și Marian Gorcioaia în meciul de sâmbătă. În schimb, revin ceilalți jucători ai sarazinilor care au făcut parte din lotul României în partidele din Cupa Europeană a Națiunilor.

„Așteptăm cu nerăbdare meciul de sâmbătă împotriva celor din Baia Mare. Un adversar de tradiție în ultimii ani pentru noi... e un derby... sperăm să oferim un rugby de calitate și cei care vine la stadion să fie mulțumiți de ceea ce le arătăm”, admite Valentin Calafeteanu, de la Timișoara Saracens.

„Pot spune că nu este un meci cu o miză foarte mare, dar întotdeauna când cele două se întâlnesc iese un meci al orgoliilor și cu siguranță va fi un meci foarte spectaculos”, adauă și căpitanul Stelian Burcea.

Deși cu gândul la barajul pentru accederea în Challenge Cup, de luna viitoare, cu Calvisano, timișorenii recunosc că își doresc să acceadă și în finala Cupei României, cu atât mai mult cu cât există șanse mari ca ultimul act să aibă loc chiar pe Bega, pe 28 mai.

„Vom trimite către Federație în zilele următoare o scrisoare de intenție și să sperăm că Biroul Federal și FRR va aproba solicitarea noastră”, a precizat și Dușan Filipaș, vicepreședinte Timișoara Saracens.

Lovitura de start a derby-ului de sâmbătă va avea loc de la ora 19:00.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: George Ștefăniță