S-a filmat, gonind prin ceață, pe autostradă, cu 200 km/h

Data publicării:
radar prima

Șoferul a fost atent să suprindă momentul în care acul vitezomentrului ajunge să arate că mașina se deplasează cu 200 de kilometri pe oră. Filmează mândru cum înfruntă ceața și cum nu se teme să fie atent și la telefon și la volan, în timp ce trece pe lângă tiruri. Imaginile au fost văzute și de polițiști.

”Un astfel de conducător auto nu poate fi sancţionat pe baza filmării, dar poate fi identificat. Depistarea unui conducător auto care circulă cu viteză se face conform legii, cu aparatură omologată şi atestată”, afirmă Teodor Tudur, șeful Poliției Autostrăzi Vest.

 

Fapta șoferului e condamnată și de piloții de raliuri, obişnuiţi cu viteza. ”200 de km pe oră nu mi se pare o viteză foarte mare, având în vedere că e pe autostradă, dar pe ceaţă e foarte periculos. Pe autostradă poţi să mergi cu 150, chiar dacă limita e de 130, dar pe ceaţă - exemplul pe care l-aţi dat dumneavoastră, e foarte foarte periculos”, susține Constantin Răducioiu, pilot de raliuri.

Gestul e dezaprobat și de Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație. ”Excesele nu aduc nimic bun. Ba chiar mai mult, își pun și ei viața în pericol, cât și a celorlalți participanți la trafic, dar ceilalți participanți nu sunt vinovați de atitudinea lipsită de educație rutieră a acestor vitezomani”, afirmă Ștefan Răcășan, președintele asociației.

 

Anul trecut, pe cei 32 de kilometri ai autostrăzii dintre Arad și Timișoara, circa 1.000 de șoferi vitezomani au fost surprinși de radar. Recordul, dintre cei amendați, a fost de 175 de km pe oră, însă a existat și un șofer care s-a filmat gonind cu 280 de km pe oră!

Planul autorităţilor este ca pe autostrada dintre Arad şi Timișoara să fie montate mai multe camere video, care să-i descurajeze pe şoferi să mai calce excesiv pedala de acceleraţie.

În 2013, pe drumurile naționale din Timiș, 36.000 de șoferi au primit amenzi de circulație din cauza vitezei.

reporteri: Gerhald Ernst, Dan Codre
operatori: D. Șoșdean/ C. Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri