Se închide școala, zi liberă pentru părinți

Data publicării:
scoala

Vești bune pentru părinți. O propunere legislativă care să le ofere acestora o zi liberă sau mai multe atunci când se închid școlile va fi pe masa aleșilor după vacanța parlamentară. Inițiativa îi aparține unui deputat din Timiș. Măsura se va aplica în cazul părinţilor ai căror copii au vârsta mai mică de 10 ani.

Părinții care lucrează la privat s-au confruntat adesea cu probleme atunci când din pricina vremii s-au închis școlile.

"Din moment ce autoritățile decid să se închidă școlile consider că ar fi necesar să lase o zi liberă cel puțin unui părinte ca să aibă cu cine să îi lase pe cei mici."

Concret, legea va permite unuia dintre părinți să rămână acasă cu cel mic dacă școala se va închide în timpul săptămânii.


"Este o inițiativă care vine la sugestia părinților, în luna decembrie știm cu toții ce s-a întâmplat în Timișoara când au fost acele căderi masive de zăpadă. Părinții s-au trezit cu o reală problemă. Mă refer la părinții care au copii sub 10 ani, nu au avut cu cine să își lase copiii acasă" , explică Marian Cucșa - deputat ALDE.

Părinții văd cu ochi buni iniţiativa.

"Poate n-o fi chiar singur, nu? În afara părinților mai pot exista și alte variante. Acuma o soluție pentru toți nu există bineînțeles. Eu deocamndată stau cu copii acasă, așa că la mine nu a fost cazul, dar dacă sunt amândoi părinții care lucrează și care n-au cu cine să lase, este ok."

O altă metodă pentru părinți ar fi înființarea unor centre pentru situațiile în care este necesară închiderea temporară a școlilor.

"Propunerea este generoasă este ok pentru copii, pentru părinți, însă totuți eu aș vedea-o greu realizabilă pentru că produce un mare deranj instituțiilor bugetare, agenților economici. În opinia mea, aș vedea realizabilă ca un fel de centre de permenență cum sunt cele din cadrul instituțiilor medicale sau cabinetelor de medici de familie unde există acele centre de permanență. Să se organizeze astfel de centre de permenență în școli pentru asemenea situație", spune şi Sanda Orăvițan - director adjunct Școala Generală Nr. 16. 

Un astfel de exemplu a fost pus în practică la o şcoală din Timişoara: "La ultimele ninsori din luna decembrie, toate unitățile de învățământ din Timiș au fost închise, însă, aici, la Școala Generală numărul 16 din Timișoara o parte din profesori și personalul auxiliar au venit totuși la ore", Mihai Văluşescu, jurnalist Digi24 Timişoara.

"Am fost aici pentru a primi totuși copiii a căror părinți nu au avut posibilitatea să stea cu ei acasă", a conchis directorul aceleiaşi şcoli.

Iniţiativa legislativă va fi depusă în Parlamentul României la începutul sesiunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri