Spectacol stradal la Lugoj. Tir cu arcul în cadrul festivalului Saltimbanciada

Data publicării:
arcuri prima

Atracţia festivalului Saltimbanciada a fost, de departe, concursul de tir cu arcul. Pasionaţii acestui sport din Timişoara şi Lugoj şi-au luat hainele specifice şi s-au întrecut în viteză, experienţă şi iscusinţă.

”Sunt într-un costum de dac şi am început să practic sportul de opt luni, tirul cu arcul, la categoria de tradiţional, la clubul TM Archery din Timişoara. De mic am avut tangenţe cu acest sport şi acum am ocazia să-l practic”, afirmă Ovidiu Elisei.

Pentru cei care practică acest sport, spiritul de competiţie vine abia după ce au descoperit toate tainele arcului. De la pasiune la performanţă, însă, e doar un pas.

”Spirit de competiţie... bine, la urmă se dezvoltă ăsta, la început o iei ca pe-o joacă, dar cu timpul, ţi se reactivează instinctul ăla de vânător, şi-atunci normal că ajungi să ai performanţe”, precizează Ioan Onc, fondatorul Clubului TM Archery.

Membrii celor două cluburi din Timiş au la activ numeroase premii locale sau naţionale. Participă de fiecare dată când au ocazia la diverse competiţii, chiar şi peste graniţă.

”Facem parte din Federaţia Română de Tir cu Arcul şi participăm la concursuri organizate de federaţie. În paralel, organizăm şi noi concursuri, mai mult pentru socializare, destindere şi promovare a sportului cu specific”, spune Cosmin Gruiescu, preşedintele Clubului Archery Lugoj.

Este al doilea an în care Lugojul se transforma in regatul saltimbancilor şi devine astfel un spaţiu în care circul şi arta se întâlnesc pentru a readuce la viaţă cultura urbană.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri