Ultimatum pentru Parcul de Afaceri din Simeria

Data publicării:
prac

Ultima păsuire pentru Parcul de Afaceri din Simeria. Ministerul Fondurilor Europene a decis ca până în 3 iunie să fie ocupate toate spațiile și halele incubatorului de afaceri. Tot până atunci, afacerile dezvoltate aici trebuie să creeze încă 173 de locuri de muncă. În caz contrar, autoritățile trebuie să returneze Uniunii Europene peste 7 milioane de lei, bani primiți în urmă cu 1 deceniu pentru construirea incubatorului de afaceri.

Este a treia și ultima oară când Ministerul Fondurilor Europene mai păsuiește autoritățile din Hunedoara. Începutul lunii iunie este termenul până la care parcul de afaceri din Simeria trebuie să fie în conformitate cu proiectului de finanțare de acum 10 ani. În ciuda eforturilor, şansele sunt destul de mici ca situaţia să se schimbe.

"Am obținut încă o prelungire, până în 3 iunie. Noi facem tot ce ține de noi ca să îndeplinim indicatorii, facem promovare, facem evenimente, trimitem mailuri și înștiințări firmelor nou create", explică  Camelia Bedea, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Hunedoara.

Cea mai arzătoare problemă este cea a locurilor de muncă. Prin afacerile dezvoltate aici, parcul ar trebui să creeze alte peste 170 de locuri de muncă.

"Până la începutului lunii iunie, parcul de afaceri trebuie să creeze 268 de locuri de muncă, în condițiile în care în prezent sunt aici doar 95", Andrada Velciov, jurnalist Digi24 Timişoara.

Chiria lunară pentru birouri este de 4,5 euro metrul pătrat. Prin solicitarea unui ajutor de minimis, oamenii de afaceri interesați pot obține o chirie de doar 2 euro pe metru pătrat pe lună. Chiar și așa, cele mai multe spații sunt în continuare goale.

"În momentul de față sunt 19 birouri, din care avem închiriate 5, iar ca hale de producție avem 5 și închiriate sunt tot 5", spune Romulus Berinde, șeful Parcului de Afaceri Simeria.

Proiectul parcului de afaceri din Simeria a început în urmă cu 10 ani și a fost demarat de primărie în colaborare cu Consiliul Județean Hunedoara. Valoarea investiției a fost de 22 de milioane de lei, din care o treime sunt fonduri europene. Dacă parcul nu va fi conform în luna iunie, autoritățile vor trebui să ramburseze peste 7 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri