"Vier Pfoten" cere anchetă la Zoo Timişoara după moartea zebrei

Data publicării:
zebra



Fundaţia "Vier Pfoten" este hotărâtă să depună sesizări la Direcţia Sanitar-Veterinară Timiş, la Primăria Timişoara şi la Poliţie, și spune că, în cazul zebrei care a murit la Grădina Zoologică, nu a fost respectată legea pentru protecția animalelor.

Este vorba despre neglijenţă, sustin reprezentantii Vier Pfoten. In primul rând, transferul zebrei ar fi trebuit supravegheat de un medic veterinar. Apoi, era necesar ca zebra să fie sedată uşor, până când se obişnuia cu mediul. Când a încercat să evadeze, trebuia imediat tranchilizată - or aceste lucruri nu s-au întâmplat.

Zebra, care avea un an, a fost donată de către Grădina Zoologică din Liberec, Cehia, iar vineri a fost prezentată oficial ca fiind noul locatar al Grădinii Zoologice din Timişoara. Animalul a murit în aceeași zi, după ce a evadat a doua oară din ţarc şi s-a aruncat într-un heleşteu, rănindu-l şi pe şeful Direcţiei de Mediu din Primărie, Adrian Bere.

CITEȘTE ȘI: Dramă la Zoo Timișoara: zebra a murit, înecată în heleșteu, șeful Direcției de Mediu a fost rănit, încercând s-o salveze!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri